latinica  ћирилица
30/05/2020 |  12:52 ⇒ 15:31 | Аутор: РТРС

Судар аутобуса и аутомобила на путу Даниловград-Никшић: Двоје погинуло, 19 повријеђено (ФОТО/ВИДЕО)

Двије млађе дјевојке погинуле су, а 19 особа повријеђено је око 8 сати и 20 минута на магистралном путу Даниловград - Никшић, у судару аутобуса и аутомобила, у мјесту Церово, надомак Богетића.
Са мјеста несреће (фото: vijesti.me / Luka Zeković) -
Са мјеста несреће (фото: vijesti.me / Luka Zeković)

Двоје од 19 повријеђених су у критичном су стању. Једно од њих - дијете, у операционој сали је никшићке Опште болнице.

Ватрогасци, полицајци и здравствени радници извукли су тијела страдалих из аутобуса. Претходно, мјештани и грађани који су први притекли у помоћ, извлачили су повријеђене.

Седамнаесторо повријеђених налазили су се у аутобусу који је слетио двадесетак метара низ литицу, а двоје је било у аутомобилу.

Фото: rtcg.me

Мјештани су позвали хитну и полицију.

- Са мјештанима смо извлачили повријеђене. Заиста је тешко било видјети тај призор. Извадили смо их 4-5 и у том тренутку стигла је полиција, хитна и ватрогасци - казао је Ракочевић за портал Вијести.

Он је додао да су покушали да извуку путника који је био приклијештен у аутобусу.

- Причали смо с њим и видјели да је у добром психичком стању. Одустали смо од извлачења, јер смо се плашили да аутобус не крене низбрдицом, али и да не угрозимо његов и живот осталих повријеђених - казао је Саша Ракочевић из Никшића први је наишао након удеса.

Испричао је и да су, када су стигли, жена и сувозач из возила будванских регистарских ознака већ били изашли из смрсканог аутомобила.

- Када смо сишли доље већ је десетак путника изашло из преврнутог аутобуса и ишло према магистрали - казао је он.

Командир никшићке Службе заштите и спасавања, Веселин Гардашевић, рекао је да им је у 8 сати и 30 минута полиција јавлила за удес и да су одмах послали двоје возила и седморо ватрогасаца.

- Када смо стигли видјели смо заиста тежак призор. Аутобус је слетио у провалију од двадесетак метара. Нажалост, изгледа да има двоје мртвих и већи број повријеђених - казао је Гардашевић.

Фото: vijesti.me

Руководилац Основног државног тужилаштва у Никшићу Стево Шекарић казао је да увиђај обављају дежурни тужилац Жељко Пејовић и вјештак саобраћајне струке.

- Према досадашњим подацима двије особе су погинуле а више њих је повријеђено. Тужилац и вјештак саобраћајне струке утврђују узрок и околности под којима се догодила саобраћајна несрећа - казао је Шекарић за портал Вијести.

 

Извор: vijesti.me