latinica  ћирилица
30/05/2020 |  14:30 ⇒ 20:24 | Аутор: СРНА

Никшић: Двоје погинуло, помоћ затражило 26 повријеђених (ФОТО/ВИДЕО)

Жена која је управљала аутомобилом који се јутрос сударио са аутобусом на путу Подгорица-Никшић приведена је и биће саслушана у тужилаштву, рекао је основни државни тужилац у Никшићу Стево Шекарић.

 Приведена је жена чији су иницијали Д.Т. због сумње да је изазвала тешко кривично дјело против безбједности јавног саобраћаја.

Љекарска помоћ у болници у Никшићу указана је за 26 повријеђених, док су двије млађе женске особе погинуле.

Директор Опште болнице у Никшићу Илија Ашанин рекао је да је 19 лакше повријеђених након указане помоћи отпуштено кући, а да је седам задржано на даљем лијечењу.

Он је навео да је петоро на одјељењу интензивне његе, а по једно на одјељењима хирургије и ортопедије.

- Једна дјевојчица, која је имала повреде унутрашњих органа и унутрашње крварење, оперисана је и њено стање је тренутно стабилно. Сви повријеђени су тренутно стабилних виталних параметара и код већине је ријеч о преломима руку, ногу и ребара - појаснио је Ашанин на конференцији за новинаре у никшићкој болници.

Он је рекао да ће бити урађене додатне дијагностичке процедуре и да постоји могућност да још неко од повријеђених данас или сутра буде оперисан како би биле збринуте њихове повреде.

Ашанин је истакао да су у року од 45 минута од доласка првих повријеђених указали помоћ, те да ниједна од двије страдале особе није довезена у Општу болницу у Никшићу.

Спасоје Томић, један од путника који је јутрос у 8.05 часова кренуо из Никшића за Подгорицу, рекао је да је возач возио прилагођеном брзином и сасвим безбједно, све до тренутка када је испред минибуса излетио аутомобил из супротне траке.

Фото: vijesti.me

- Возач није успио да избјегне аутомобил, већ су се сударили и ми смо слетјели у провалију. Срећа у несрећи била је што смо само проклизали и нисмо се превртали. Већина од нас је преживјела овај удес, али нажалост двије дјевојке нису - испричао је Томић.