latinica  ћирилица
30/05/2020 |  14:41 ⇒ 21:42 | Аутор: РТРС

Акција "Кристал": Одлука о продужењу притвора осумњиченим вечерас до 21 час

У Суду БиХ јутрос је одржано рочиште на којем се расправљало о продужењу притвора за осумњичене који су прије два дана ухапшени у акцији "Кристал" у Сувом Пољу код Бијељине.
Акција "Кристал": Викендица у којој су извршена хапшења - Фото: РТРС
Акција "Кристал": Викендица у којој су извршена хапшењаФото: РТРС

Одлука Суда би требала бити донесена вечарас до 21 час , када истиче првобитна мјера задражавања у притвору од 72 сата.

- Тужилаштво БиХ и даље сматра да су у статусу осумњичених. Поднијели су приједлог, обавили смо рочиште и послије два и по сата борбе са Тужилаштвом очекујемо да Суд БиХ прихвати наше приједлоге, да се осумњиченим одреде мјере забране, у обиму који би подразумијевали забрану напуштања територије града Бијељине, како би се обезбједило ефикасније суђење. Сматрам да у овом моменту тужилац није понудио довољно доказа да би они били у притвору, рекао је за РТРС Дејан Богдановић адвокат дијела ухапшене групе.

Дејан Богдановић (Фото: РТРС)

Подсјећамо, у Сувом Пољу код Бијељине прије два дана у акцији "Кристал" ухапшено је 16 чланова организоване међународне криминалне групе, осумњичене за неовлаштену производњу и промет дрога и оружја, те навођење на проституцију.

У тој групи било је 14 држављана БиХ, један држављанин Словеније и једне држављанка Србије- старлета Тијана Ајфон која је наводно и организовала ово окупљање.