latinica  ћирилица
30/05/2020 |  20:41 ⇒ 20:44 | Аутор: СРНА

Царевић: Бирам цркву умјесто фотеље

Предсједник општине Будва Марко Царевић поручио је да између фотеље и Цркве, бира Српску православну цркву и вјеру и да је поносан што је стао да брани светиње.
Марко Царевић (фото:I. D. S.) -
Марко Царевић (фото:I. D. S.)

- Замијерају ми се литије и блокада града. Поносан сам што сам стао да браним светиње и спреман сам да дам живот. Немам дилему кад је у питању мој српски народ у Црној Гори - поручио је Царевић, чију је смјену затражила Црногорска.

Царевић је на сједници Скупштине општине Будва поводом иницијативе за његову смјену истакао да му је мизерно да одговара на прозивке Црногорске.

Он је навео да се покушава изборна воља грађана прекројити у Будви како је то учињено у Никшићу, потом у Котору.

Царевић је додао да је "затекао катастрофу коју је оставила власт ДПС" и да се за 16 мјесеци, колико је предсједник, урадило се више него за 16 година.

- Ово је моја држава Црна Гора, ја градим Црну Гору традиционалним вриједностима. Ви сте мени рођаци Црногорци и нико ми није ближи од вас. Ево, господо, изађите на мегдан, на изборе... Мени је сада инспиративно, и кандидоваћу се на наредним изборима, јер нећемо дозволити да дођете више на власт отимањем - поручио је Царевић.

Сједница локалног парламента у Будви на којој треба да се расправља о разрјешењу Царевића изазвала је напетост у овом црногорском граду, преносе "Спутњик".

У близини импровизоване сале гдје се одржава сједница су јаке полицијске снаге на челу са интервентном јединицом која грађанима не дозвољавају приступ, док полиција легитимише сваког ко се налази у близини зграде општине Будва.

Незадовољни грађани већ два дана протестују због, како сматрају, очигледне политичке корупције, односно покушаја владајућег ДПС-а да од опозиције преотме власт у Будви само три мјесеца прије нових локалних избора.