latinica  ћирилица
01/06/2020 |  09:33 | Аутор: СРНА

Стефановић: Полиција ће заштитити дијете - евентуалну жртву политичара педофила

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић упутио је молбу Игору Јурићу, оснивачу Фондације "Тијана Јурић", да тужилаштву да информацију о педофилу политичару, те нагласио да полиција може да заштити дијете које је евентуално жртва тог политичара педофила.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

Стефановић је подсјетио да је замолио Јурића, који је изјавио да "има неке доказе" о томе да је један политичар извршио тешко кривично дјело силовање дјетета, да пружи информације, те додао да је посао тужилаштва да прикупља доказе и податке и на крају поцјењује да ли има довољно доказа.

- Тужилаштво треба да разговара са Јурићем и утврди да ли он има нешто, ако има одређене доказе, тужилаштво ће утврдити како ће да води истрагу, а полиција ће у истом тренутку обезбиједити и заштитити ту породицу - рекао је Стефановић за Телевизију "Прва".

Он је навео да је проблем што би, ако је све тачно што Јурић каже, тај политичар педофил могао да изврши притисак на ту породицу и то дијете.

- Сваким даном који пролази, ми можда губимо шансу да дођемо до исхода. Да ли се та породица плаши? Сигуран сам да је тако - додао је Стефановић.

Он је истакао да и жртви и породици МУП Србије може да обезбиједи најбољу заштиту и пошаље довољан број полицајаца који ће физичким присуством, ако треба и у другој земљи, послати јасну поруку да су потпуно сигурни и заштићени.

- Или тог политичара педофила има, па га хапсимо, или га нема и да јавност зна да га нема, јер ово људе узнемирава. Ми немамо никакву информацију о томе - рекао је Стефановић.

Стефановић је подсјетио да од октобра 2013. године истраге у Србији у потпуности води тужилаштво, а полиција не може без налога тужиоца да обавља истражне радње јер тужилац мора да изда налог, који још полиција није добила.

Оснивач фондације "Тијана Јурић" Игор Јурић је још у јануару објелоданио да је пет моћника из Београда, Новог Сада и Суботице имало односе са дјецом.