latinica  ћирилица
01/06/2020 |  12:38 ⇒ 12:40 | Аутор: РТРС

Гасперини у центру пажње, огласила се Валенсија

Тренер Аталанте, Ђан Пјеро Гасперини, у центру је пажње фудбалске јавности.

Његова изјава да је био заражен вирусом корона још у марту, током утакмице Лиге шампиона Валенсија-Аталанта, изазвала је жестока реаговања. Огласио се и шпански клуб.

У Валенсији су изненађени тврдњама Гасперинија да је дан раније и на дан утакмице 10. марта био свјестан симптома вируса корона и да није предузео превентивне мјере. Такав потез, наводи се у саопштењу, многе људе довео је у опасност током путовања у Валенсију.

Подсјећамо, овај меч одигран је пред празним трибинама, уз строге мјере безбједности како би се спријечио ризик од заразе вирусом Ковид 19, управо због доласка особа из подручја које су означене као ризичне.

Неколико дана након тог меча, око 35 одсто Фудбалског клуба Валенсија било је заражено вирусом корона. Саопштење је стигло као реаговање на изјаву Гасперинија да се пред саму утакмицу осјећао лоше те да је изгубио чуло укуса што је био један од сиптома вируса корона.

Ипак, након неколико дана његово здрвастевно стање се побољшало, а да је био позивитан на Ковид-19 сазнао је тек прије десет дана након урађене анализе крви.

Подсјећамо, Бергамо, одакле долази Аталанта, један је од италијанских градова који је најтеже погодила пандемија вируса корона.