latinica  ћирилица
01/06/2020 |  15:36 | Аутор: СРНА

Куртиновић: У функцији свих 25 објеката

Сви објекти у оквиру бањалучког Центра за предшколско васпитање и образовање од данас су у функцији, изјавила је Срни директор овог центра Јелена Куртиновић.
Вртић - Фото: РТРС
ВртићФото: РТРС

Она је навела да је у 25 објеката Центра данас дошло 618 дјеце.

Куртиновићева је рекла да, према нормативима Института за јавно здравство Републике Српске, у групама може да буде до 15 дјеце.

Она је истакла да се прије уласка дјеце у вртић врши тријажа за свако дијете и сваког запосленог радника посебно, мјери се температура бесконтактним топломјерима, пролази се кроз "дезо-баријере" и поштују све мјере које је Институт прописао.

- Све смо предуслове створили и надамо се да ће бити укинута ограничења броја дјеце у групама, будући да нам то прави проблем, јер имамо већи број заинтересованих него што можемо примити. Привредни субјекти су почели са радом, родитељи су се вратили на посао и потребан им је вртић за дјецу - навела је Куртиновићева.

Она је напоменула да није могућ упис нове дјеце док год трају мјере у вези са епидемиолошком ситуацијом.

Куртиновићева је подсјетила да је прије епидемије вируса корона у објектима Центра за предшколско васпитање и образовање на подручју града боравило 2.400 дјеце.