latinica  ћирилица
02/06/2020 |  14:04 ⇒ 14:08 | Аутор: РТС

Конфузија на Јарињу, око стотину камиона паркирано уз прелаз

Стотинак камиона и даље чека да из правца Рашке пређе административни пункт код Јариња према Косову и Метохији, јер централне власти у Приштини трећи дан не дозвољавају улазак робе без ознака косовске државности и посебних дозвола за возила којима се роба превози.
Јариње - Фото: ТАНЈУГ
ЈарињеФото: ТАНЈУГ

Према сазнањима РТС-а, ноћас је био омогућен пролаз камионима који Косово и Метохију користе као транзит. Осталим камионима који возе робу за купце у косовским градовима пролаз је забрањен без испуњавања услова које је недавно наметнула одлазећа косовска влада Аљбина Куртија.

Већина камиона је паркирана уз пут према пункту Јариње од почетка примене нових мјера косовске владе, а возачи чекају од предузећа за која превозе робу да им дају даље смјернице или прослиједе нове дозволе за улазак на Косово и Метохију које захтијевају централне власти на Косову и Метохији.

Прилично конфузна ситуација влада на пункту Јариње. Тај прелаз на сјеверу Косова и Метохије је један од неколико на којима је косовска влада новим мјерама дозволила копнени саобраћај.

До јуче поподне преко тог пункта могло је да се уђе на Косово и Метохију без негативног теста на вирус коронс или одласка у седмодневну изолацију. Синоћ и данас преко пункта Јариње се може једино уз обавезан одлазак у самоизолацију.