latinica  ћирилица
02/06/2020 |  15:23 ⇒ 16:40 | Аутор: РТРС

Деманти ПДП-а

Партија ПДП-а демантовала је наводе из текста објављеног на нашем порталу, а преузетог са портала banjaluka24.net.
ПДП - Фото: РТРС
ПДПФото: РТРС

Деманти преносимо у цијелости:

У тексту под насловом "Тривићева не одустаје од кандидатуре за градоначелника Бањалуке" који сте пренијели на веб порталу 01.06.2020. године, износи се низ неистина које у наставку демантујемо.

Драшко Станивуковић и Јелена Тривић одлуке које се тичу кандидатуре доносе заједнички и Партија демократског прогреса није, како се наводи у тексту, "принуђена да у јавности ствара слику лажног јединства Тривићеве и Станивуковића".

Сљедећа неистина се односи на тврдњу да је Јелена Тривић, иако је била најављена, није изостала са „скупа“, односно конференције за медије испред УКЦ РС 29. маја. Јелена Тривић је била на поменутом догађају, што потврђује фотографија коју шаљемо у прилогу.

Наводи да је додатну пометњу изазвала изјава почасног предсједника ПДП-а Младена Иванића, који је рекао да ће кандидат за градоначелника Бањалуке бити Тривићева или Станивуковић је, у најмању руку, нелогична будући да је то став који и они и други званичници партије износе.

Такође, осјећамо обавезу да вас подсјетимо и на Декларацију о принципима поступања новинара којом се утврђује стандард професионалног поступања, у којој стоји да је прва и најважнија обавеза новинара да вијести и информације буду истините, да извјештавају само у складу са чињеницама чији је извор њима познат, а да се у прибављању информација и докумената морају се користити само часним средствима.