latinica  ћирилица
02/06/2020 |  16:57 | Аутор: Глас Српске

Нови стадион у Бањалуци чека Ђоковића

Грађевински радови на теренима Тениског клуба Младост у парку Младен Стојановић су у пуном јеку како би све било спремно за долазак најбољег тенисера планете Новака Ђоковића 3. и 4. јула у склопу "Адрија тура".
Нови стадион у Бањалуци - тенис (фото:В. Стојаковић) -
Нови стадион у Бањалуци - тенис (фото:В. Стојаковић)

На теренима гдје се већ годинама одржава челенџер Српска опен, раније познат под именом Бањалука челенџер већ неколико дана су грађевинске машине, а у наредних двадесетак дана нићи ће респектабилан стадион који ће задовољити све критеријуме организатора "Адрија тура".

Посјетиоцима парка јасно је да се спрема нешто велико и спектакуларно што Бањалука одавно није видјела, а о чему свједоче и фотографије.

Терени два и три биће спојени у један око којег ће бити постављене трибине. Број гледалаца највише ће зависити од епидемиолошке ситуације у вези са вирусом корона односно препорука Института за јавно задравство Републике Српске које одлучује о посјетама на спортским теренима.

Сходно томе, број улазница које ће бити пуштене у продају још није познат, али је већ сада јасно да ће бити тражена карта више, јер је познато колику армију навијача у свим дијеловима свијета има Новак Ђоковић.

Бањалука је четврта станица на турнеји послије Београда (13. и 14. јун), Задра (20. и 21. јун) и Црне Горе (27. и 28. јун).

Тениски савез Републике Српске још чека званичну потврду, али је 99 одсто сигурно да Ђоковић са гостима стиже у крајишку љепотицу.