latinica  ћирилица
02/06/2020 |  19:50 ⇒ 03/06/2020 | 09:10 | Аутор: РТРС

Додик: Послодавци да што прије доставе документацију (ВИДЕО)

Предсједник СНСД-а Милорад Додик позвао је послодавце да за оне раднике који нису радили током пандемије вируса корона припреме сву документацију и што прије је доставе надлежним институцијама. Добра вијест је, каже, што су деблокирана средства ММФ-а, која ће за два-три дана бити на рачунима Републике Српске. О економској ситуацији разговарано је на сједници Извршног комитета СНСД–а са представницима ове странке из Изборне јединице један. Тема је била и припрема за предстојеће изборе.
Приједор: Извршни комитет СНСД-а - Фото: РТРС
Приједор: Извршни комитет СНСД-аФото: РТРС

Добра вијест је што су деблокирана средства ММФ–а, која ће на рачунима Српске бити за два до три дана, а с тим и настављена реализација свих планираних пројеката, истакао је лидер СНСД – а Миолорад Додик.

Власт Српске је формирала три фонда у циљу санације штете проузроковане пандемијом.

- То су компензациони и гарантни фонд који креирамо заједно са ЕБРД и сва средства ММФ-а иду у Компензациони фонд и одатле ће се подмиривати трошкови које смо имали везано за пандемију и за оно што смо уложили у медицински сектор. Трећи је фонд за локалне заједнице, гдје желимо да помогнемо буџетима локалних заједница, како би оне могле да санирају одређену штету - прецизирао је Додик.

На Козари данас и о страначким питањима. СНСД иде са великим амбицијама за градоначелника Приједора, што је важнија стратешка позиција, око које ће бити окупљена коалициона већина. Далибор Павловић, биће кандидат СНСД, поручио је Додик.

- Идемо с великим амбицијама што се тиче кандидата за градоначелника Приједора. То је једна од стратешки важних позиција на којој ћемо инсистирати и окупити већу коалициону већину. Вјерујемо да можемо да имао капацитет да добијемо то мјесто и да Приједор интегришемо у општине које припадајау породици СНСД-а - нагласио је Додик.

Осврнуо се лидер СНСД – а на, како је истакао "пребјега", који је напустио одборнички клуб ове партије у Приједору.

- Имали смо једног пребјега, али, ево, то је таква корумпирана политичка структура и политички живот подразумијева и такве који то чине. Али СНСД је партија која се никад није дијелила у врху. Из СНСД-а није настала ниједна нова политичка партија у Републици Српској, ни у БиХ. Ми смо поносни на јединство које имамо и спремни смо да, наравно, идемо на изборе са највећим очекивањима - поручио је Додик.

СНСД је поносан на јединство које има и на изборе излазе са највећим очекивањима, поручио је Додик.