latinica  ћирилица
03/06/2020 |  12:40 ⇒ 12:52 | Аутор: sputniknews.com

Мигрант ујео полицајца

Два мигранта који су тражили азил синоћ су око 21 час у центру Загреба правили неред и дивљали у Импортана центру.
Полиција Хрватске -
Полиција Хрватске

Због инцидента је одмах интервенисала полиција која је двојицу ухапсила и одвела у полицијску станицу.

Утврђено да је ријеч о 34-годишњем држављанину Алжира и његовом малољетном пријатељу из Либије који су током вечери у видно алкохолисаном стању нарушавали јавни ред и мир. Алкотест су, кажу из ПУ загребачке, обојица одбила, а од раније су имали на тијелу више повреда па је то био додатни мотив да се темељно истраже околности које су довеле до њиховог дивљања пред грађанима.

- Обојица се доводе у везу с чињењем више казнених дјела. Малољетник је и у службеним просторијама даље наставио с нарушавањем јавног реда и мира, те је пружао активини отпор и покушавао да се удаљи из станице па су полицијски службеници над њим употребили средства присиле - откривају још из загребачке полиције.

Али ту приведени младићи нису се зауставили бећ је малољетник, у једном тренутку док је насртао на полицајца одлучио да га и угризе за руку након чега је даље, ничим изазван ударцем разбио стаклени зид врата унутар станице.

На крају је морала да интервенише Хитна помоћ која је малољетног Либијца превезла на санацију посјекотина у Клинику за дјечије болести у Кларићевој, док је угриженом полицајцу помоћ пружена у КБЦ Сестре милосрднице.