latinica  ћирилица
03/06/2020 |  16:15 ⇒ 16:33 | Аутор: СРНА

Брчко: Ускоро јавни позив за исплату помоћи привредницима за април

Влада Брчко дистрикта данас је, усвајањем Правилника у оквиру Закона о ублажавању негативних економских посљедица изазваних епидемијом вируса корона, створила правни основ за расписивање јавног позива за надокнаду штете привредницима за април.
Акиф Пезеровић - Фото: СРНА
Акиф ПезеровићФото: СРНА

Шеф Одјељења за привредни развој спорт и културу у брчанској Влади Перо Гудељевић рекао је данас новинарима да је јавни позив у припреми, те да ће бити објављен до петка, 5. јуна.

- У припреми је ребаланс буџета у којем су предвиђена средства и док завршимо комплетну процредуру провјере оних који буду пријављени на јавни позив, новац ће бити обезбијеђен - појаснио је Гудељевић.

Он је подсјетио да је првим ребалансом издвојено 5,5 милиона КМ, од чега ће за надокнаду ове врсте штете за март привредницима бити исплаћено 4,2 милиона КМ.

За март је уплаћено 2,3 милиона КМ на жиро рачуне 1.630 брчанских привредника чија пријава није била спорна, за потребе исплате минималних бруто плата радницима и 30 одсто субвенција за порезе и доприносе.

Градоначелник Брчког Синиша Милић рекао је да је окончана провјера спорног дијела листе са 570 привредника који су се пријавили за надокнаду штете за март и да ће се тај дио листе, до петка, 5. јуна, наћи на сједници Владе.

- Три дана иде рок за приговор. Тако да ћемо у наредној седмици исплатити и тај дио средстава - додао је Милић.