latinica  ћирилица
03/06/2020 |  19:54 | Аутор: Б92

Партизан у полуфиналу Купа Србије

Фудбалери Партизана пласирали су се у полуфинале Купа Србије побједом над Радником из Сурдулице 2:1.

Изабраници Сава Милошевића придружили су се Црвеној звезди и Чукаричком, док ће четврти учесник полуфинала бити познат послије утакмице Војводине и Младости.

Голове за Партизан постигао је Такума Асано у 47. и 62. минуту, док је једини стријелац за домаћи тим био Стаменковић у 63. минуту првог полувремена.

Утакмица је отворена у спором ритму и већ послије неколико минута услиједио је прекид од отприлике деведесет секунди. Разлог је био транспарент навијача Партизана.

Они су замољени да се склони исти и утакмица је настављена. Међутим, како су Гробари одбили да га уклоне, судија Јовановић је одлучио да повуче фудбалере са терена.

Прекид је трајао више од десет минута и тек када је транспарент склоњен утакмица је настављена.

Црно-бијели су у наставку полувремена имали иницијативу, стварали су шансе и у 47. минуту су успјели да то и материјализују.

Натхо је послао одличну лопту ка Асану, а овај је рутинским шутем савладао, до тада, одличног Васиљевића.

Није се чекало дуго за нови погодак. Асано се поново нашао у шанси, с тим што је овдје из "поправног" преварио голмана Радника.

Домаћи фудбалери имали су инстант одговор на примљени погодак. Само минут касније Стаменковић је погодио за 1:2 и с тим резултатом се отишло на паузу.

На старту другог полувремена гледали смо одличан фудбал. Ређале су се шансе на обје стране, али су мреже мировале.

Васиљевић је био добар у првом полувремену, док је у другом био још бољи. Сваки покушај црно-бијелих успио је да одбрани.

У приликама се углавном налазио Асано који није успио да упише хет-трик. Шансе је имао и Садик, али је реализација била слаба.

Црно-бијели одиграли су рутинску утакмицу, резултат је могао да буде и убједљивији, али да тако не буде побринуо се сјајни Васиљевић.

Четвртфинале Купа:

Чукарички – Раднички Ниш 3:2 (1:2)
Тедић 45, 82, 90+2 – Чумић 14, 23

Уторак;

Инђија – Црвена звезда 1:2 (0:2)
Јовановић 87 – Иванић 35, Бен 38