latinica  ћирилица
04/06/2020 |  11:32 ⇒ 14:29 | Аутор: РТРС

Фејсбук блокирао страницу ЈУ "Спомен-подручје Доња Градина"

Јавна установа "Спомен-подручје Доња Градина" обавјештава јавност да је блокирана Фејсбук страница ове установе.
Доња Градина - Фото: РТРС
Доња ГрадинаФото: РТРС

Из овог удружења је саопштено да је страница блокирана од стране Фејсбук администратора.

-  Администратору наше Фејсбук странице, Марку Јанковићу који је запослен у установи, избрисан је Фејсбук профил, са образложењем да објаве које су се налазиле на нашој страници шире говор мржње, вјерску нетрепељивост и не придржавају се правила Фејсбук заједнице - наводи се у саопштењу ЈУ "Спомен-подручје Доња Градина", објављеном на интернет страници ове установе.

Подсјећа се да је Фејсбук страница Јавне установе "Спомен-подручје Доња Градина" покренута 12. маја 2020. године са циљем да се јавности приближи рад установе.

- На самом почетку, приликом покретања Фејсбук странице, морали смо из описа избацити термин "усташки злочин" да бисмо могли регистровати страницу - наводе из ове установе.

Истиче се да је 26. маја објављен текст под насловом "Логорисање и пљачка Срба из Босанске и Хрватске Дубице маја 1942. године", те да је страница блокирана 1. јуна, са образложењем да су прекршена правила Фејсбук заједнице.

- Након наше жалбе, истог дана смо добили извињење уз образложење да су они направили грешку. Сљедећег дана, за исту објаву, добили смо нову блокаду од 30 дана, на коју смо се опет жалили и добили поново извињење уз исто образложење. У сриједу 3. јуна за исту објаву и уз исто образложење избрисан је Фејсбук профил администратора наше странице, Марка Јанковића, чиме је онемогућена даља администрација над Фејсбук страницом Јавне установе "Спомен-подручје Доња Градина" - наводи се у саопштењу.

Из ове установе обавјештавају јавност да су у наредном периоду доступни путем службене веб странице https://www.jusp-donjagradina.org.