latinica  ћирилица
04/06/2020 |  15:12 ⇒ 15:13 | Аутор: СРНА

Радојичић: Стабилна скупштинска већина и након избора

Предсједник Градског одбора СНСД-а у Бањалуци Игор Радојичић изразио је увјерење да ће након локалних избора у том граду бити стабилна скупштинска већина политичких партија које су у коалицији са СНСД-ом како би квалитетан рад на развоју града био настављен и у наредном периоду.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

- Завршни договор девет политичких партија у Бањалуци да будем кандидат за градоначелника постигли смо јуче. Мјесецима разговарамо, а почетком године смо имали низ билатералних разговора да бисмо јуче усагласили писани текст коалиционог споразума за Бањалуку - рекао је новинарима Радојичић, којег је јуче СНСД предложио за кандидата за градоначелника.

Он је истакао да у овом тренутку девет политичких партија подржава заједничког кандидата за градоначелника Бањалуке из СНСД-а.

- Очекујемо да до краја овог мјесеца потпишемо споразум о кандидатури, а имамо договор који је шири и од постојеће коалиције - рекао је Радојичић, који је и потпредсједник СНСД-а.

Он је подсјетио да је у претеклих четири године била стабилна скупштинска већина у граду Бањалуци, изразивши увјерење да ће такав начин рада бити обезбијеђен и у наредном периоду.

Говорећи о сарадњи са ДНС-ом, Радојичић је оцијенио да има тензија које се односе на Приједор.

- То није ништа ново у Приједору, тензије су присутне пред сваке локалне изборе и надам се да то неће покварити наше односе у Бањалуци. С моје стране постоји пружена рука и жеља да наставимо да радимо даље - рекао је Радојичић.