latinica  ћирилица
04/06/2020 |  15:44 | Аутор: РТРС

Бањалука добила нову трим стазу (ФОТО)

Нова трим стаза за све бројније рекреативне тркаче, изграђена је у подножју Старчевице, у оквиру ширења мреже рекреативних садржаја на подручју цијеле Бањалуке.
Бањалука: Стаза за трчање (фото:banjaluka.rs.ba) -
Бањалука: Стаза за трчање (фото:banjaluka.rs.ba)

Нова стаза, дужине од око 500 метара, изграђена је у дрвореду уз Булевар Десанке Максимовић, а у овај пројект уложено је 70.000 КМ.

Током данашњег обиласка ове локације, градоначелник Игор Радојичић указао је да је ово већ трећа трим стаза, изграђена уназад посљедње три године, те да су већ у функцији стазе у Парку Младен Стојановић и стаза између Ребровачког и Венеција моста.

У склопу темељне и свеобухватне реконструкције цијелог овог простора који се тиче подножја Старчевице и Обилићева, гдје је завршено спајање источног транзита, изграђене пјешачке стазе, завршен нови мост преко Врбаса, сада је изграђена и трим стаза за све рекреативце – казао је Радојичић.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Старчевица Предраг Ђајић истакао је да се, упоредо са овим, у највећем градском насељу ради још неколико пројеката.

Драго нам што је што је од првобитне идеје Савјета мјесне заједнице до саме реализације протекло овако кратко вријеме и што смо добили овако лијеп нови садржај у нашем насељу – нагласио је Ђајић.