latinica  ћирилица
05/06/2020 |  16:26 ⇒ 19:33 | Аутор: РТРС

Додик: ДНС-у неће бити одузете позиције

Дан након што је дужности министра управе и локалне самоуправе разријешена Лејла Решић, лидер СНСД-а Милорад Додик поручио је да ДНС-у нико неће одузети њихове позиције, али и да нико из Приједора неће моћи да буде на тим позицијама.

На питање новинара да прокоментарише смјену министрице локалне управе и самоуправе Српске Лејле Решић, Додик је навео да ће на тим позицијама моћи да буде кадар из те странке, али из других градова.

- Рекли смо да у времену када се распишу избори морају да престану сви контакти са опозицијом. Ко жели да ради са опозицијом, никаквих проблема немамо, никога не задржавамо, али не желимо таква подметања било гдје, па ни у Приједору - поручио је Додик. 

ДНС-ов први човјек Ненад Нешић, задовољан што су у СНСД-у спремни за разговоре и нада се, да ће странку на чијем је челу, уважити као свог највећег коалиционог партнера.

- У складу с тим је сасвим нормално да ДНС и да кандидата за министра локалне управе у Влади Српске. Ја заиста не знам ко ће то бити, надам се да ћемо доћи до најбољег могућег кандидата, али зависи од страначких договора наредне седмице - рекао је Нешић.