latinica  ћирилица
05/06/2020 |  19:04 | Аутор: sputniknews.com

Ђоковић о борби са вјетрењачама: Највећи разлог зашто сам у тениској политици

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета, изјавио је да зна да не може да задовољи свакога и да све што ради, ради из добре намјере. Признаје да има проблема у "борби са вјетрењачама", али истиче да му то само даје подстрек.

Ђоковић је, гостујући на ТВ Прва, рекао да вјерује у изреку да "свако носи онолики крст колики му је намијењен и колико може да изнесе".

- Ја сам привилегован да се бавим спортом у који сам се заљубио као дјечак и да потом будем најбољи у томе, обарам рекорде, да улазим у историју овог спорта. Трудим се да имам неки позитиван поглед на све. Све те вјетрењаче, сви ти изазови су подстријек - рекао је Ђоковић, одговарајући на питање да ли има проблема у "борби са вјетрењачама".

- Има дана и тренутака и неких мечева када не уживам као у неким другим приликама. Када је цио стадион против мене, када људи покушавају да извуку нешто негативно из контекста онога што покушавам да урадим ван терена... али добро, не можеш задовољити свакога. Знам да ми је срце на правом мјесту, све радим из добрих намјера, трудим се да будем свјестан свега у цијелом тениском екосистему - казао је Ђоковић.

Ђоковић је рекао да је то разлог зашто је у тениској политици, пренио је портал Б92.

- То је и највећи разлог што сам у тениској политици скоро десет година и зашто активно учествујем у томе. За играче који долазе из тениског врха то углавном није случај јер имате толико обавеза, немате енергију и за то... Изабрао сам такав пут јер мислим да играчи вјерују у мене и вјерују да могу да допринесем позитивним промјенама за њих. Ми смо лијеп и традиционалан спорт, али смо конзервативни и задрти. Морамо да модернизујемо спорт - закључио је Ђоковић.