latinica  ћирилица
06/06/2020 |  11:01 | Аутор: ТАНЈУГ

Станковић: Дерби у Купу? Наш циљ је дупла круна

Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић позвао је навијаче да у што већем броју дођу на данашњу утакмицу против Радника, прву на Маракани послије пандемије вируса корона, а уједно и поручио да се радује полуфиналу Купа против Партизана наредне сриједе.
Дејан Станковић (фото: B92/PT) -
Дејан Станковић (фото: B92/PT)

- Позвао бих све звездаше да дођу на утакмицу против Радника, да дођу да бодре своје љубимце. Играчи су заслужили подршку. Цијена карата је симболичних 75 динара, приход иде у хуманитарне сврхе и заиста би било лијепо да дођемо у што већем броју - рекао је Станковић на конференцији за медије.

Звездин тренер најавио је да ће "ротирати" и да ће шансу на данашњем мечу добити фудбалери који су имали нешто мању минутажу током сезоне.

- Долазимо из тешке утакмице против Инђије. Без обзира на то што ћемо "ротирати" очекујемо од играча који изађу на терен да поносно носе Звездин дрес. Небитно је против кога се игра и колико је важна утакмица - сви знамо да смо у Црвеној звезди. Ту нема шале и ту је дрес "тежак". Из дана у дан морамо да се доказујемо и никад нећу играчима престати да понављам у ком су клубу. Знамо квалитет нашег тима и наших појединаца, тако да ће то бити добра утакмица, гдје ће имати прилику да потврде оно што мислимо о њима. Очекујем да ће играчи изаћи на терен као да је финале Лиге шампиона - додаје Станковић.

Станковић је прокоментарисао и жријеб за полуфинале Купа, који је "спојио" вјечите ривале, и то на терену Партизана.

- Да би узео трофеј, мораш да побиједиш и највећег конкурента. Драго ми је што се о Купу толико говори, јер је за мене сваки трофеј важан. Као играч сам схватио да што више пехара подигнеш, постајеш све гладнији, јер ти је увијек у глави тај побједнички осјећај. Због утакмица као што је вјечити дерби се људи и баве фудбалом. Мислим да ће бити другачији од оног првенственог. Игра се на пролаз, за освајање трофеја. Он носи много изненађења и ту заиста нема фаворита. Знамо да је наш циљ освајање дупле круне и само о томе размишљамо - поручио је Станковић.