latinica  ћирилица
06/06/2020 |  11:36 ⇒ 12:28 | Аутор: РТРС

Вишеград незаобилазна туристичка дестинација

Вишеград је постао незаобилазна туристичка дестинација, коју посјећује велики број како домаћих тако и иностраних туриста. Због пандемије са туристичком сезоном није се кренуло на вријеме. Међутим са отварањем граница у град на Дрини почели су да пристижу први туристи.

Група туриста искористила је свој боравак на Златибору како би посјетила Вишеград и знаменитости овог града.

- Први пут сам у Вишеграду. Моји су родитељи долазили често. Драго ми је што сам овдjе - каже Светлана Мосуровић, туристкиња из Београда.

Вишеградски хотелијери и угоститељи истичу да спремно дочекују нову туристичку сезону.

- Хотел Вишеград је спреман за дочек туриста. Kомплетан смјештајни капацитет је расположив, као и ресторански дио, башта и тераса - истиче Дијана Рајић, шеф рецепције Хотела.

Због вируса корона све културне и забавне манифестације за првих шест мјесеци ове године су одгођене.

Међутим поновним отварањем граница очекује се знатан број туриста који желе да посјете Вишеград и уживају у садржајима које нуди.

- Имамо доласке туриста првенствено из Србије. Већ имамо најаве туристичких група са Златибора, а већ за крај јуна и агенције из Београда и других градова спремају своје излете у Вишеград - наводи Бранислав Андрић из Туристичке организације Вишеград.

Kако је најављено од 12. јуна, почеће да саобраћају туристички бродови од Перућца до Вишеграда, а очекује се и долазак туриста и ускотрачном пругом из Мокре Горе.