latinica  ћирилица
06/06/2020 |  12:01 | Аутор: СРНА

Одлука Приштине одавно морала да буде донесена

Предсједник Србије Александар Вучић поздравио је одлуку Приштине да укине све забране трговине са Београдом, уз оцјену да се може успоставити добар пословни однос Срба и Албанаца, од којег и једни и други могу имати велике користи.
Београд, Србија - Фото: РТРС
Београд, СрбијаФото: РТРС

Вучић је рекао за Телевизију Прва, поводом одлуке власти у Приштини да укине мјере реципроцитета, да вјерује у снагу српске економије и компанија.

Директор канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић оцијенио је да је данашња исправна одлука о укидању забране трговине одавно морала да буде донесена.

- Велика, немјерљива штета већ је свима нанијета двогодишњом блокадом неодговорних представника привремених институција самоуправе у Приштини - навео је Ђурић.

Он је додао да Србија позива привреднике на обје стране да искористе прилику да се боље повежу и створе нове шансе за људе свих националности.

Према његовим ријечима, јачање економске сарадње Београда и Приштине је неопходни састојак нормализације односа, а даље јачање српске економије ојачаће и српску државну позицију.

- Увјерен сам да ће Српска листа наставити да својим радом у покрајинској влади даје допринос уклањању притисака на Србе - додао је Ђурић.