latinica  ћирилица
06/06/2020 |  12:51 ⇒ 18:16 | Аутор: СРНА

ДНС у Приједору на локалне изборе иде самостално

Градски одбор ДНС-а у Приједору самостално излази на локалне изборе, поручено је на данашњој конференцији за новинаре представника ове странке у Приједору.
ГО ДНС Приједор (Фото: Бојана Мајсторовић/РАС Србија) -
ГО ДНС Приједор (Фото: Бојана Мајсторовић/РАС Србија)

Предсједник Градског одбора ДНС-а Драгутин Родић је рекао да са СНСД-ом на локалном новоу имају непремостиве разлике и да нема нема говора о коалицији.

- Идемо самостално и када је у питању кандидат за градоначелника, а и одборничка листа. У овом тренутку немамо потписан никакав коалициони споразум ни са једном странком - појаснио је Родић.

Он је навео да је до распада коалиције ДНС-а и СНСД-а у Приједору дошло у фебруару 2019. године, када је "СНСД формирао нову скупштинску већину и са њом у Приједору дјеловао скоро двије године".

Родић је додао да у ДНС-у нису могли прећи преко тога, јер су, како тврди, много тога учинили да би се сачувала коалиција на свим нивоима.

Народни посланик Мирко Совиљ рекао је да ће се ДНС у Народној скупштини држати утврђене и јасне политике ове странке и водити рачуна да допринесе квалитету рада у парламенту.

Народни посланик ДНС-а из Приједора Душко Ивић рекао је да је смјена Лејле Решић са министарског мјеста Влади Српске била изненађење.

Решићева, члан Главног одбора и Предсједништва ДНС-а, захвалила је послије смјене са мјеста министра управе и локалне самоуправе за подршку и истакла да јој је била велика част бранити боје ДНС-а, али бити и локал патриота.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић, који је предсједник Регионалног одбора ДНС-а, тврди како ДНС није разваљивао коалиције, те да се у Приједору бавио интересима грађана, дјеловањем кроз градске органе.