latinica  ћирилица
06/06/2020 |  19:08 ⇒ 19:56 | Аутор: РТРС

Оштра Лука: Послије пандемије враћа се живот (ВИДЕО)

Осамнест обољелих и три преминула лица, досадашњи је биланс пандемије вируса корона у малој пограничној општини Оштра Лука. У само неколико дана број заражених у овој локалној заједници нагло се повећао. Данас, када више немају заражених, покушавају да се врате нормалном животу.
Ошта Лука након короне - Фото: РТРС
Ошта Лука након коронеФото: РТРС

Међу зараженима, био је и возач Дома здравља из Оштре Луке. Помажући обољелима и сам је постао пацијент. Губитак чула мириса, једини је симптом, који је имао.

- Ја сам одлично прошао. Моје колеге који и ја били смо заједно у Студентском центру. До момента док није дошао налаз да ми је породица негативна на вирус, размишљао сам о свему, а послије тога сам се осјећао као код куће - каже Милан Грујичић, возач у Дому здравља Оштра Лука.

Иако потпуно опорављен, каже, печат обољелог од короне, још носи. Вирус јењава, али страх у друштву и даље постоји.

- Некада неће да се рукују сам ном, људи се боје, вјероватно из разлога што је било присутно много приче о вирусу - додаје Грујичић.

Болест је побиједио и вратио се свакодневици и радним обавезама. Корак је то напријед и за Дом здравља у Оштрој Луци, која је од укупно 20 запсолених, у једном тренутку остала без четири радника, који су били позитивни на вирус корона.

- Радници се лагано опорављају и враћају радним обавезама, самим тим је пуно лакше радити и функционисати - истиче Милена Трнинић, директорка Дома здравља Оштра Лука.

Мјештани Оштре Луке, иако с опрезом, враћају се нормалном животу.

Ребалансом буџета, у наредном периоду, руководство ове општине, издвојиће средства да би помогло у санацији штете од посљедица вируса корона.

- Ми ћемо гледати да помогнемо област пољопривреде, да изађемо у сусрет, олакшамо и санирамо те последице које су настале појавом вируса корона - јасан је Дтаган Станар, начелник општине Оштра Лука.

Иако је због пандемије, економски, погођена и ова општина, Станар истиче, да финансирање општине није угрожено.