latinica  ћирилица
07/06/2020 |  10:25 | Аутор: СРНА

Дачић: Подгорица отишла предалеко у антисрпској пропаганди

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић сматра да је Црна Гора отишла предалеко у ширењу антисрпске политике у жељи да изгради црногорски идентитет.
Ивица Дачић (Фото: Драган Кујунџић) - Фото: ТАНЈУГ
Ивица Дачић (Фото: Драган Кујунџић)Фото: ТАНЈУГ

Дачић је навео да је то недавно показала и изјава црногорског министра спољних послова Срђана Дармановића да НАТО може да помогне у евентуалној одбрани Црне Горе од агресивне Србије.

- Србија није агресивна. Србија ниједним својим чином није показала било какву агресивност према Црној Гори и они неће да признају да су они изазвали све ове проблеме - рекао је Дачић за ТВ Хепи.

Често, додао је, из Црне Горе стижу изјаве да се "Србија мијеша у њихов унутрашњи посао", те објаснио да питање људских права и националних заједница није унутрашње питање једне земље, већ је регулисано међународним конвенцијама и декларацијама.

Дачић је упитао како би Црна Гора реаговала да он пред изборе оде у Будву или Херцег Нови како би у оквиру кампање био са Србима, као што ће за два или три дана албански министар спољних послова Гент Цакај боравити у Медвеђи, гдје ће пред изборе разговарати са албанским становништвом, чему се Србија не противи.

Он је додао да његова "оштра" реаговања на изјаве из Црне Горе нису дио кампање, већ да је увијек тако реаговао на изјаве појединих политичара из региона или њихове потезе и одлуке.