latinica  ћирилица
10/06/2020 |  12:23 ⇒ 12:52 | Аутор: Независне

У Великој Кладуши мигрант нападнут ножем

Припадници полиције у Великој Кладуши привели су 24-годишњег мигранта из Сирије који је осумњичен за покушај убиства, потврђено је из МУП-а УСК.
Мигранти у Великој Кладуши - Фото: РТРС
Мигранти у Великој КладушиФото: РТРС

Како је потврђено "Независним новинама", покушај убиства десио се јуче у послијеподневним часовима у Улици Иве Маринковића у овоме граду, а полицији се обратио мигрант из Туниса који је пријавио да га је напао други мигрант и да су му нанесене тешке повреде ножем у предјелу леђа.

Тунижанину је прва помоћ пружена у Дому здравља у Великој Кладуши, након чега је упућен у Кантоналну болницу у Бихаћу и, према посљедњим информацијама, његово здравствено стање је стабилно.

- Повријеђени мигрант је дао опис нападача, тако да су га припадници полиције веома брзо идентифицирали и ухапсили, те је подвргнут криминалистичкој обради - истакао је Але Шиљдедић, портпарол МУП-а УСК, а с овим случајем је упознат и дежурни кантонални тужилац.

Према информацијама из полиције, у посљедњих неколико седмица све већи број миграната пристиже на подручје Унско-санског кантона, а пропорционално томе повећава се и број кривичних дјела.