latinica  ћирилица
16/06/2020 |  10:54 ⇒ 10:58 | Аутор: СРНА

Прошић: У рјешавању мигранске кризе активирана и Цивилна заштита

Начелник општине Босански Петровац Дејан Прошић рекао је данас Срни да се мигрантска криза на подручју те локалне заједнице у посљедњих неколико дана смирила, те да је активирана и Цивилна заштита која је свакодневно на терену због миграната којима је Петровац постао рута проласка
Дејан Прошић - Фото: РТРС
Дејан ПрошићФото: РТРС

- У посљедњих неколико дана ситуација са мигрантима се смирила на подручју Петровца, али смо и имали много проблема гдје су мигранти угрожавали нашу имовину и имања - рекао је Прошић.

Он је навео да ће наредних дана бити одржани састанци са представницима власти у Унско-санском кантону како би се проблему мигранске кризе приступило одговорније.

Предсједник Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ Ђорђе Радановић рекао је раније Срни да Срби на подручју Унско-санског кантона страхују да ће морати поново да напусте своја огњишта због мигранске кризе која је на том подручју на врхунцу.

На подручју српског села Липа, код Бихаћа, формиран је мигрантски центар упркос противљењима локалног српског становништва и Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ.