latinica  ћирилица
18/06/2020 |  19:43 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Мигрант који је потегао пиштољ на полицајку дао лажне податке

Служба за послове са странцима БиХ утврдила је данас стварни идентитет мигранта за којег је утврђено да је посједовао ватрено оружје и за којег се основано сумња да је починио кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене радње на подручју Бањалуке, саопштено је из ове службе.
Ухапшени мигранти - Фото: РТРС
Ухапшени мигрантиФото: РТРС

У саопштењу се наводи да је ово лице након лишавања слободе, у изјави које је дало полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, навело да је држављанин Палестине иницијала Х.Х. Међутим, Служба за послове са странцима је оперативним радом и провјерама утврдила да се ради о лицу иницијала Г.А. држављанину Алжира, о чему су прикупљени релевантни докази те упоређени биометријски подаци које Служба у поступку регистрације прикупља од миграната.

- Служба за послове са странцима ће у даљем поступку путем Амбасаде Алжира тражити званичну потврду идентитета лица за наведено лице, а све у циљу удаљења истог са територије БиХ - истиче се у саопштењу.

Подсјећамо, мигрант који је синоћ у Клашницама код Бањалуке, уперио пиштољ у правцу полицијске службенице предат је, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, Окружном јавном тужилаштву Бањалука.