latinica  ћирилица
26/06/2020 |  13:03 ⇒ 14:00 | Аутор: РТРС

Цвијановић и Додик организовали опроштајни пријем за Николића (ВИДЕО)

Предсједница Српске Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик организовали су данас у Палати Републике опроштајни пријем поводом завршетка мандата конзула Србије у Бањалуци, Владимира Николића.
Пријем у Палати Републике - Фото: РТРС
Пријем у Палати РепубликеФото: РТРС

Предсједница Српске је поручила да ће Николић у Републици Српској увијек имати други дом.

- Коннзул Николић је дијелио судбину с нама у Бањалуци и широм Српске и био је добра спона између институција Српске и Србије. Оно што је најважније је да је наш драги пријатељ, конзул Николић живио с нама овдје живот - истакла је Цвијановићева.

Српски члан Предсједништва БиХ захвалио је Николићу за досадашњу сарадњу, пожељевши му срећу и успјех у даљем раду.

Додик је навео да досадашњи генерални конзул Србије из Бањалуке и Републике Српске носи најбоље утиске.

Николић је истакао да завршава мандат генералног конзула врло задовољан, прије свега, због тога што је заједно много тога урађено. Он је нагласио да му је била част представљати Србију у Републици Српској.

Пријему је присуствовао и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, који је претходно разговарао са Николићем.

Предсједница Српске и генерални конзул Србије оцијенили су да су односи Српске и Србије у свим областима на изузетно високом нивоу, засновани на пријатељским и братским везама, великом политичком разумијевању и економској подршци.

Николић је разговарао и са градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем.