latinica  ћирилица
26/06/2020 |  16:51 ⇒ 16:52 | Аутор: СРНА

Додик: Састанак о именовањима наредне седмице

Српски члан Предсједништва БиХ и предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће се о именовањима на нивоу БиХ конкретније моћи говорити наредне седмице, као и да се у сриједу или четвртак, 1. или 2. јула, може очекивати његов састанак са лидерима ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем и СДА Бакиром Изетбеговићем.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

- Мислим да је крајње вријеме да се то деси, да све оно што је прошло процедуру буде именовано. Наравно да се попуни и Савјет министара на мјестима гдје постоји потреба као што је Министарство безбједности у Савјету министара - рекао је Додик новинарима послије сједнице Предсједништва БиХ.

Он је навео да се његов састанак са Човићем и Изетбеговићем може очекивати у сиједу или четвртак, 1. или 2. јула.

- Немам ниједан проблем око тога. Постоји одређена расподјела између српске, хрватске и бошњачке стране. То треба задржавати док се не деси нека нова промјена. Очигледно у СДА су хтјели неки нови договор. Колико разумијем, нови договор подразумијева да све остане исто, осим да индиректни порези /УИО/ буду предмет неког новог договора. Ако је то тако, ево ја се слажем, али да се деблокира све то и коначно заврши та прича - упозорио је Додик, напомињући да је прошло пола мандата.