latinica  ћирилица
27/06/2020 |  08:03 ⇒ 12:43 | Аутор: СРНА

Бакљада и ватромет у Фочи за "Ноћне вукове" (ФОТО)

Чланови двије подружнице Клуба руских мотоциклиста "Ноћни вукови" из Републике Српске и Србије на традиционалном видовданском путовању путевима кроз Српску продефиловали су вечерас улицама Фоче, а затим су стигли у рафтинг камп "Гранд Тара" гдје су им домаћини приредили величанствен дочек уз бакљаду и ватромет.

Начелник општине Фоча Радисав Машић, који је дочекао "Ноћне вукове" на Градском тргу, изразио је задовољство што су имали прилику да угосте чланове овог клуба који је познат по родољубљу и гајењу братских веза међу православним словенским народима.

- Њих је овдје око 40, нису могли сви доћи, јер је вирус корона ограничила кретање. У сваком случају, потрудићемо се да будемо добри домаћини, биће сутра на рафтингу Таром, провешће лијепу ноћ са нашом омладином, након чега ћемо им пожељети срећан пут за Требиње - рекао је Машић.

"Ноћни вукови" стигли су у Фочу из Сокоца, гдје су на војничком гробљу положили цвијеће и одали пошту погинулим српским борцима.

"Ноћни вукови" у Фочи (Фото: Срна)

Горан Тадић, потпредсједник подружнице "Ноћних вукова" у Републици Српској, напоменуо је да је ово седма видивданска вожња путевима Српске.

- Нису нам дошла браћа из Русије, Бјелорусије, Македоније, Црне Горе и Бугарске, који сваке године долазе, јер је број ограничен на 50 због епидемије, па су нам дошла само браћа из Србије. Овом нашом вожњом желимо да упознамо нашу браћу о Републици Српској и уједно да обиљежимо веома значајан датум Видовдан, који је Дан Војске Републике Српске. Гдје год пролазимо, видимо да смо добродошли, 'Ноћни вукови' су већ постали бренд у Републици Српској и свијету, а и сам предсједник Русије Владимир Путин је члан нашег клуба, што само по себи довољно говори - нагласио је Тадић.

Он је појаснио да "Ноћни вукови" нису никакви опасни момци, већ људи који држе до православља.

"Већина наших чланова били су борци Војске Републике Српске. Припадници 'Ноћних вукова' не могу бити људи који имају криминални досије", рекао је Тадић.

Бакљада за "Ноћне вукове" у Фочи

Представник Рафтинг клуба "Гранд Тара" Филип Марковић рекао је да су "Ноћни вукови" патриоте који чувају своју Цркву и свој народ, те да су на овај начин жељели да им захвале и одају признање.

Синиша Бељин из Новог Сада, члан "Ноћних вукова" из Србије, рекао је да су пријатно изненађени дочеком у рафтинг кампу. "Србија и Република Српска увек заједно", поручио је Бељин.

Владимир Лучић из Требиња задивљен је кореографијом домаћина. "Прелијеп дочек, свака част домаћину. Често сам на рафтингу на Тари и волим овај крај", рекао је Лучић.