latinica  ћирилица
27/06/2020 |  11:50 | Аутор: СРНА

Туристички ваучери не могу бити искориштени у дистрикту Брчко

Туристички ваучери, које је одобрило ресорно министарство Републике Српске, за сада не могу да буду искориштени на подручју дистрикта Брчко, рекао је Срни предсједник Скупштине Асоцијације туристичких агениција Републике Српске /АТАРС/ Велибор Бабић.
Брчко - Фото: РТРС
БрчкоФото: РТРС

Бабић је додао да се листа угоститељских објеката, гдје се ваучери из Републике Српске могу искористити, свакодневно проширује, те да постоји могућност да се међу њима нађу и објекти са подручја дистрикта.

Он је напоменуо да становници из Брчког са ентитетским држављанством Републике Српско имају право на ваучере, али их могу искористити на подручју Српске.

Бабић је додао да су ваучери вриједности 100 КМ и да се могу искористити до 10. новембра, те да ће много помоћи туристичком сектору и хотелијерима послије ситуације која се десила због вируса корона.

- Дио тих ваучера дат је и туристичким агенцијама као посредницима у том дијелу, гдје ћемо на тај начин спасити један сектор који је дефинитвно најугроженији због епидемије - рекао је Бабић новинарима.

Шеф Службе за туризам у Влади Брчко дистрикта Александар Ђурић рекао је да су омогућили туристичким агенцијама и да издају ваучере којим се у наредном периоду гарантује реализација нереализованог путовања.

Ђурић је напоменуо да се ти ваучери могу искористити за ново путовање или за идентичан аранжман који је био договорен са клијентима.

Он је истакао да Брчко има велике туристичке потенцијале који се, прије свега, огледају у његовом географском положају и природним љепотама ријеке Саве, планине Мајевице, рекреативним зонама, излетиштима, као и у културном насљеђу кроз споменике које је верификовала Комисија за споменичка наслеђа БиХ.

Он је напоменуо да је ријека Сава протеклих година предстваљала веома интересантан туристички потенцијал за долазак крузера, али да су ти доласци отказани ове године.

- Размишљамо о повезивањима Орашја, Брчког, Брезовог Поља, када су у питању краткотрајне пловидбе. А, зашто да не и организавање пловидби које се тичу повезивања великих градова као што је Славонски Брод, Жупања, Сремска Митровица, Београд - додао је Ђурић.