latinica  ћирилица
27/06/2020 |  14:00 ⇒ 14:03 | Аутор: Блиц

Олмипик Марсеј жели да постане гигант

Започео је пројекат који ће учинити да Пари Сен Жермен има драматично јачег конкурента у домаћим такмичењима.
Флориан Таувин, Олимпик Марсеј (фото:twitter.com/om_officiel) -
Флориан Таувин, Олимпик Марсеј (фото:twitter.com/om_officiel)

Наиме, циљ је стварање новог моћног Марсеја, а буквално преко ноћи ће бити уложено чак 700 милиона евра!

Како јављају француски медији, власник рагби клуба Тулон Мурад Буђелал жели да купи тим са Велодрома и да у њега уложи много капитала. Пројекат би финансирала група приватних и држваних компанија са Блиског истока под вођством овог истакнутог бизнисмена.

Фигаро открива да би сама куповина клуба требало да кошта око 300 милиона евра, још 200 милиона би се потрошило како би се измирила дуговања, а преосталих 200 милиона ће бити уложено у довођење играча у љетњем прелазног року.

Буђелал је првобитно желио да купи и фудбалски клуб Тулон, али је његов власник направио неколико компликација, па је бизнисмен одустао од тога. Окренуо се Олимпику из Марсеја и успоставио је контакте са Френком Мекуртом, америчким предсједником клуба. Буђелал не би био акционар, већ нови предсједник клуба. Званична понуда ће се на столу газде Марсеја наћи већ сљедеће недјеље.

Ово је обрадовало навијаче који више од свега желе да коначно савладају ПСЖ који су посљедњи пут побиједили априла 2012. године или на чак 20 мечева у низу нису славили, док су "свеци" то учинили у 17 наврата.

Овај фонд има капитал који је зарађен од нафте, воде и енергетике, а управо због тога су навијачи на југу Француске прозивали клуб из престонице.

Подсјетимо, дрес Марсеја већ двије године носи српски репрезентативац Немања Радоњић.