latinica  ћирилица
27/06/2020 |  15:44 ⇒ 28/06/2020 | 00:19 | Аутор: РТРС

Апел из УКЦ: Грађани строго да се придржавају мјера

Поводом погоршане епидемиолошке ситуације у Републици Српској изазване вирусом корона, радници Универзитетског клиничког центра Републике Српске упутили су апел становништву Српске да се строго придржавају мјера које је прописао Републички штаб за ванредне ситуације, како не би дошло до преоптерећења здравственог система пацијентима инфицираним овим вирусом.
УКЦ Републике Српске -
УКЦ Републике Српске

- Ситуација са бројем заражених новим вирусом корона је веома забрињавајућа пошто имамо велики раст пацијената позитивних на овај вирус, али и пацијената са тежом клиничком сликом, који су прикључени на респираторе. Тренутно је на респираторе прикључено девет пацијената, а посебно забрињава чињеница да се ради о све више млађих особа који се морају прикључити на респираторе - навели су запослени у УКЦ Српске у саопштењу.

Наводи се да је примјетан повећан број хоспитализованих пацијената са средње тешком и тешком клиничком сликом.

- Позивамо грађане Српске да носе заштитне маске посебно у затвореним просторијама, али и отвореним просторима, да врше редовну дезинфекцију те да смање социјалне контакте, како не би дошло до поновног оптерећења здравственог система и прилива великог броја инфицираних - истакли су запослени у УКЦ Српске у саопштењу.