latinica  ћирилица
28/06/2020 |  13:59 ⇒ 14:00 | Аутор: Б92

Барселона и Јувентус "сређују" размјене до 30. јуна

Фудбалски свијет посљедњих дана спекулише о много ствари, а највише о сумњивим радњама Барселоне и Јувентуса.
Јувентус - Барселона (Фото:mirror.co.uk) -
Јувентус - Барселона (Фото:mirror.co.uk)

Како су пренијели бројни свјетски медији, бразилски везиста Артур је допутовао у Торино како би потписао уговор са Јувентусом, у замјену за искусног бх. играча Миралема Пјанића.

До размјене играча ће доћи тако што ће Јувентус платити Барси додатних 10 милиона евра за седам година млађег играча. Али, неће баш све бити тако једноставно.

Наиме, ово неће бити обична размјена играча, већ ће се прво десити трансфер Артура у "стару даму" за 70 милиона евра.

Пјанић ће се преселити у Каталонију нешто касније, за 60 милиона евра, гдје ће доћи као велика жеља тренера Кикеа Сетијена.

Разлог овакве размјене је врло једноставан. Барселона има времена до 30. јуна да среди папире и своје књиге, а за то им је потребан унос од око 60 милиона евра.

Када се то деси, тим предсједника Ђозепа Марије Бартомеуа ће ући у нови период у којем ће моћи да послује "чисто", а све обавезе претходног ће бити намирене.

Такође, преносе медији, Барселона неће фактички ни морати да добије новац од Јувентуса до 30. јуна, већ ће то урадити када буде договорено, само је битно да до тог датума све буде завршено и потписнао.

Уопште не чуди што ово није први пут да се Барселона одлучује на овакве легалне "трикове".

Ђоан Лапорта је једном ухваћен како је трансфер Јаје Туреа у Манчестер Сити уписао у претходну фискалну годину иако је прелазак везисте из Обале Слоноваче озваничен тек у јулу.

Бивши предсједник критикован је од стране нове управе, али Бартомеу је нешто касније оптужен за мање-више иста "недјела".

Наиме, прошле године десио се сумњив трансфер између његовог клуба и Валенсије, када су размијењени голмани Нето и Јаспер Силесен за 30, односно 35 милиона евра, непосредно пред 30. јун.