latinica  ћирилица
28/06/2020 |  18:14 ⇒ 20:34 | Аутор: РТРС

Бањалука: Потписан коалициони споразум СНСД-а са девет партија (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Игор Радојичић потписао је данас са предсједницима градских одбора девет политичких партија коалициони споразум о међусобној сарадњи на предстојећим локалним изборима.
Бањалука: Коалициони споразум - Фото: РТРС
Бањалука: Коалициони споразумФото: РТРС

Радојичић је потписао споразум са предсједницима градских одбора ДЕМОС-а, НДП-а, ДНС-а, СП-а, Уједињене Српске, СПС-а, Партије уједињених пензионера, Полиграф-а и Прве Српске демократске странке.

Радојичић је након потписивања споразума рекао да се на Видовдан обично позива на јединство и да се данас из Бањалуке шаље порука слоге.

- Окупљање за Бањалуку је наш заједнички програм - рекао је он.

Потписивању споразуму присуствовали су лидер СНСД-а Милорад Додик, потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић, предсједници ДЕМОС-а Недељко Чубриловић, Социјалистичке партије Петар Ђокић, НДП-а Дргана Чавић, Социјалистичке партије Републике Српске Горан Селак.

Фото: РТРС

Додик је честитао свим потписиницима Видовданске коалиције, рекавши да да има осјећај да су већ побиједили.

Он је поручио да Радојичић заслужује мандат.

Представници девет политичких странака из Бањалуке оцијенили су да је актуелни градоначелник Игор Радојичић добро обављао посао у досадашњем мандату и вјерују да ће поново побиједити на предстојећим локалним изборима.

Фото: РТРС

Члан Предсједништва Уједињене Српске Бањалука Мирела Кајкут Зељковић рекла је да је ова партија задовољна оствареним резултатима Радојичића и увјерена је у другу, како је навела, историјску побједу коалиције у Бањалуци након које ће овај град постати друга српска пријестоница.

Предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Бањалука Слободан Станаревић сагласан је да Радојичић добро води Бањалуку, те је додао да се ова колиција окупила око идеја да развој Бањалуке иде у правом смјеру.

Предсједник Градског одбора ДНС-а Боривој Обрадовић рекао је да ова партија одлучила да подржи Радојичића зато што је у претходне четири године одлично обављао свој посао, као и због тога јер има визију развоја града која се поклапа са визијом ДНС-а.

Предсједник Градског одбора СП Велибор Станић сматра Радојичића најбољим кандидатом за градоначелника Бањалуке, што су, каже, показали резултати остварени у протеклом мандату.

Предсједник Градског одбора Прве СДС Бањалука Зорица Дрљача рекла је да ова странка даје пуну подршку Радојичићу, за шта их је опредијелио развојни пут Бањалуке која добија контуре европског града.

Фото: РТРС

Предсједник Градског одбора Социјалистичке партије Српске Саша Кондић очекује да се колиција држи договора, те да се међусобно уважавају и да потписи не буду само декларативни и да се радом на терену то и покаже.

Предсједник Градског одбора Партије уједињених пензионера Бањалука Родољуб Јањић увјерен је да ће колиција окупљена око Радојичића остварити изборну побједу на предстојечим локалним изборима.

Представник Полиграфа Велиша Малобабић рекао је да градска власт реализовала 80 одсто представљене визије развоја Бањалуке, а да је један дио у фази реализације.