latinica  ћирилица
29/06/2020 |  08:38 | Аутор: СРНА

Мандић у самоизолацији по повратку са лијечења

Један од лидера Демократског фронта /ДФ/ Андрија Мандић вратио се након лијечења из Београда у Црну Гору и налази се у самоизолацији због мјера које је Национално координационо тијело одредило у борби против ковида-19.
Андрија Мандић (Фото: Н1) -
Андрија Мандић (Фото: Н1)

- Тачно је да сам се након лијечења и операције у Београду вратио у Црну Гору и налазим се у самоизолацији -  изјавио је Мандић за лист "Дан".

Мандић је средином јуна покушао да уђе у Црну Гору на граничном прелазу Илино Брдо на путу из Требиња за Никшић, али се вратио када је установљено да је његов братић Данило, са којим је путовао, дао лажни исказ, тврдећи да не долази из Србије, него из БиХ.

Када је Мандићима предочено да обојица морају у карантин – Данило зато што долази из земље веће стопе инфицираних, а Андрија зато што је са њим био у директном контакту, вратили су се у Требиње.

Након тога Мандићу је позлило, па је хеликоптером Хеликоптерског сервиса Републике Српске пребачен у Београд, гдје је оперисан на Војномедицинској академији /ВМА/.

Због ситуације у Црној Гори, Мандић је тражио да га одмах тестирају на корона вирус и отпусте са ВМА да би што прије могао да отпутује, а у Црну Гору стигао је прије два дана.

Он је из болнице послао видео-поруку подршке свом народу, посебно грађанима Будве.

"Ово је онај моменат када је неопходно да сви станемо једни уз друге, да лидери и други представници опозиције дају заједнички одговор и кренемо у конкретну акцију", поручио је Мандић са ВМА.