latinica  ћирилица
29/06/2020 |  09:33 ⇒ 09:57 | Аутор: Б92

Брнабић: Нека пребаце кривицу на мене, а Ђоковића оставе на миру

Ана Брнабић, предсједница Владе Србије, стала је у заштиту најбољег тенисера свијета Новака Ђоковића.
Ана Брнабић - Фото: ТАНЈУГ
Ана БрнабићФото: ТАНЈУГ

Тениски број један налази се на мети критика многих са Запада јер је доста тенисера и генерално људи заражено на Адрија туру који је организован у Београду и Задру.

Премијерка Србије је дала пуну подршку Ђоковићу и истакла како је "најлакше бити генерал послије битке".

- Пуна подршка Новаку Ђоковићу, свака му част, покушао је да уради нешто добро, не само за нас у Србији, већ и у региону - да остави политику по страни, да помогне младим тенисерима, да скупи новац за хуманитарне сврхе, да уради нешто... Свака част! Да ли је било право вријеме или није, са овом епидемијом не знате, али како год било - најлакше је да су сви генерали послије битке и да сви критикују некога пошто је већ покушао да уради нешто добро и племенито. Уложио је енергију, вјероватно много свог новца - рекла је премијерка Србије на телевизији Пинк.

Ана Брнабић додаје како би вољела да људи пребаце кривицу на њу, односно на Владу Србије.

- То ми најлакше и најљепше пада. ако би могли да на мене лично пребаце ту кривицу, као предсједницу Владе, а да оставе Новака на миру, ја бих то највише на свијету вољела. То је наша кривица, ми смо олакшали мјере, да нисмо не би се одржао турнир и оставите човјека на миру када покуша да уради нешто добро и храбро, најгоре је што имате 1.001 кибицера који ће из удобности дома да критикују урађено - додала је.

Брнабићева је на крају закључила да ће се "извините ком ког треба, само да се Новак остави на миру".

Новак Ђоковић позитиван је на коронавирус, налази се у Београду и чека да добије нагативан тест на вирус којим је у свијету заражено неколико милиона људи.