latinica  ћирилица
29/06/2020 |  13:02 ⇒ 13:21 | Аутор: СРНА

Бања Кулаши: Специјални аранжмани за кориснике туристичких ваучера

Бања Кулаши код Прњавора почела је са пријемом домаћих гостију, корисника ваучера које је одобрило Министарство трговине и туризма Републике Српске с циљем промовисања туристичких дестинација у Републици Српској и превазилажењу негативних ефеката вируса корона у овом привредном сектору.
Бања Кулаши -
Бања Кулаши

Замјеник директора Бање Горан Земун рекао је Срни да њихове услуге већ користи одређени број гостију са ваучерима, а за које су припремљени специјални аранжмани.

- Услов је да се, уколико долази једно лице, користе минимално три ноћења, а два лица четири ноћења. Сви детаљи понуде доступни су на нашем порталу /www.banjakulasi.com/ и `Фејсбук` страници - појаснио је Земун.

Он сматра да је велики проблем што Прњаворчани своје туристичке ваучере не могу искористити у овој бањи, јер се морају утрошити у другим општинама и туристичким центрима.

Земун је истакао да редовна понуда, каква је била прије вируса корона, још није заживјела због немогућности доласка иностраних гостију.

- Више од 50 одсто наших редовних гостију су из Хрватске, Словеније и других земаља. Сви ти аранжмани су, за сада, отказани због ограниченог кретања, односно немогућности преласка границе. Дио гостију из Републике Српске и Федерације БиХ, који користи наше услуге у љетној сезони је дошао, али је код једног дијела је уочљиво присуство страха због свега што нам се дешавало појавом епидемије - рекао је Земун.

Протеклог викенда у Бањи Кулаши са радом је почео отворени базен уз придржавање правилиника о раду, који је издао Институт за јавно здравство Републике Српске.

Гостима су на располагању и сви садржаји за физикалну рехабилитацију и здравствени туризам, ресторан, као и 111 кревета за смјештај.