latinica  ћирилица
29/06/2020 |  14:27 ⇒ 14:59 | Аутор: СРНА

Опроштај колега од новинарке Жељке Спремо

Колеге новинари опростили су се данас у Бијељини од Жељке Спремо која је преминула у 56. години, цитирајући Иву Андрића: "Има људи чији је живот тако добро испуњен да нас ни својом смрћу не могу обесхрабрити".
Комеморација Жељки Спремо - Фото: СРНА
Комеморација Жељки СпремоФото: СРНА

На комеморацији у Центру за културу приказан је филм о сјајној новинарској каријери, цијелом животу посвећеном медијима, од 1986. године у родној Модричи, преко Сарајева до Бијељине, Жељка Спремо радила је и напредовала као водитељ, новинар, уредник и директор, вјечно благ и насмијан учитељ младих генерација.

За свој рад добитник је бројних награда за хуманост и градског признања за допринос развоју медијске сцене у Бијељини, а колеге из руководства Удружења новинара Републике Српске у телеграму саучешћа породици Спремо истичу да је професија остала без једног од најдрагоцјенијег новинара, симбола професионалности и ненаметљивости.

- Поносни смо што смо непосредно свједочили ријетко виђеној каријери, у свим новинарским формама и хијерархији, и није чудо да се Жељка Спремо придружила небеској редакцији баш на Видовдан - наводи се у телеграму.

На комеморацији су прочитани неки од бројних опроштајних телеграма колега који су били учитељи овог посла или ученици Жељке Спремо у журнализму, род међу посебним сојем људи, у којима испраћају човјека и пријатеља са "збогом мој друже", увјерени да нигдје не одлази онај који је за живота остао бесмртан.

Супруг Горан и синови Недељко и Стефан, родбина, колеге и градски челници подијелили су успомене на остварену жену, мајку, кћерку, новинара и пријатеља.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је да је Жељка Спремо отишла људски прерано, професионално у најбољим годинама живота, у послу који није лак и у вријеме када је јавни говор суров и безобзиран.

- Она је, и када је критиковала, била блага, одмјерена, насмијана и желим да је такву памтимо заувијек - навео је Мићић.

Колеге са Бобар радија су поручиле да људи умиру тек кад их сви забораве.

- Недостаје нам. Недостајање је постало туга сада када знамо да неће доћи, али како је сама увијек тражила ведрије теме за слушаоце, ми се тјешимо чињеницом да људи умиру тек када их сви забораве - поручили су на комеморацији колеге са Бобар радија.

Буди нам звијезда на небу, ријечи су опроштаја колега од новинарке Жељке Спремо која ће бити сахрањена сутра у 14.00 часова на гробљу Пучиле.