latinica  ћирилица
29/06/2020 |  19:16 ⇒ 30/06/2020 | 08:20 | Аутор: РТРС

Расте број заражених у Херцеговини; Требиње тражи помоћ од болница из регије (ВИДЕО)

Херцеговина је жариште вируса корона у Српској. Број заражених расте. У Билећи данас 18 нових случајева, у Љубињу троје и Требињу једна особа. Билећки кластер повезан је са фабриком за прераду рибе у Стоцу, а свих 32-оје заражених радили су у том погону.

У Столац су ишли да зараде плату или џепарац пред студије, а добили су корону. На сву срећу свих 32-оје заражених имају блажу клиничку слику и налазе се на кућном лијечењу.

- Урађена је дијгностика, прати се стање, уз консулатције са епидемиолозима, упутили би их на даљње лијечење. Двоје је омладинаца који су требали кренути на факлутет, сад нажалост неће моћи ни на студије - каже др Драгана Тешановић.

Контакти заражених такође се налазе у кућној изолацији, а тестираће се само они који имају симптоме. У сарадњи са инспекцијама општински Штаб за ванредне ситуације контролисаће стање и поштовање прописаних мјера.

- За сада нема пооштравања мјера али све прописане мјере морају да се поштују јер ће се вршити контроле поштовања истих - наводи Михајло Вујовић, менаџер општине Билећа.

Билећани забринути због ситауције са вирусом корона. Надају се да број обољелих неће расти.

Локална управа одлучила је да са 30.000 КМ оформи Фонд за помоћ обољелима од ковида 19.

Дио средстава обезбједиће одборници, који су се одрекли одборничког додатка, функционери који ће донирати дио плате, док ће остало уплатити општина Билећа.