latinica  ћирилица
30/06/2020 |  07:49 ⇒ 09:38 | Аутор: ТАНЈУГ

У Београду од јутрос на снази нове мјере

На подручју града Београда од данас од шест сати обавезно је ношење маски у јавном превозу и свим затвореним просторима.
Београд  (Фото:in4s.net) -
Београд (Фото:in4s.net)

Такође, обавезна је и дистанца од једног метра.

Те мјере донијете су јуче на сједници републичког Кризног штаба због пораста броја заражених од вируса корона претходних дана, а како је речено, грађани не морају носити само хирушке маске, већ могу и памучне.

Замјеница директора института "Батут" Дарија Кисић Тепавчевић је рекла да за непоштовање ових мјера за сада нису планиране санкције, али да се и казнене мјере могу очекивати, уколико мјере заштите не буду широко прихваћене и поштоване.

Она је још једном апеловала на стриктно придржавање мјера, прије свега ношење маски у затвореним просторима као главну мјеру, јер колико год да није лагодно, тиме спасавамо живот.

Одлука о ограничавању рада угоститељских објеката још није донијета, али је у тим објектима обавезно ношење маски.

Након сједнице републичког Кризног штаба, у Београду је одржана и сједница Градског штаба за ванредне ситуације након које је градоначелник Зоран Радојичић рекао да ће од данас, од шест сати, бити контролисано да ли грађани носе маске у јавном превозу и другим затвореним просторима.

Навео је да се тренутно разматрају казнене мјере за оне који не буду носили маске, али да је још увијек намјера да се подигне свијест и повећа број људи који носе маске.