latinica  ћирилица
30/06/2020 |  10:19 ⇒ 10:23 | Аутор: srpskainfo.com

Неле Карајлић пружио подршку Новаку Ђоковићу (ФОТО)

У предвечерје рата "Топ листа надреалиста" на духовит али касније се испоставило и врло озбиљан начин, предвидјела је све догађаје који су се касније десили на простору бивше Југославије. Користећи детаље популарне ТЛН њен идејни творац др Неле Карајлић стао је у одбрано најбољег свјетског тенисера Новака Ђоковића.

Његово писмо преносимо у цјелости:

- Један од мојих омиљених скечева последње, предратне серије "Топ листе надреалиста" био је онај када "међународни посматрачи" са нескривеном злурадошћу својој централи јављају да је избио међуетнички сукоб између два играча билијара. Тај сукоб, наравно, изазвали су они сами, јер је међуетничко непријатељство смисао њиховог постојања.

Драматични догађаји који су се, након емитовања Надреалиста, "ређали у низу", дали су нам јасан знак да је "међународна заједница" учинила све да се рат у Југославији распламса, и да, по могућности буде што крвавији и траје што дуже.

Након завршетка рата, сваки потез Запада његовао је несугласице између зараћених страна, гарантујући свима да се тај исти сукоб може поновити кад год они пожеле. Ко год има мало мозга схватиће да је "међународни фактор" на Балкану вијековима био извор сваке заразе, од насилног покрштавања до короне.

Хистерија и злурадост којом је интелектуални и спортски "развијени свијет" обасуо Новака Ђоковића и организаторе "Адриа Тура" само показује са којим је олакшањем дочекан пораз једног племенитог покушаја да се преко спорта приближе два најсличнија народа на планети. Срби и Хрвати. Корона, која је спријечила велики тријумф помирења, слављена је по страницама западне штампе и на друштвеним мрежама као једини побједник овога тура.

Мени је јасно зашто не воле Ђоковића. Тешко је вољети некога ко им у лице каже шта мисли, шта осјећа и о чему размишља, а при том осваја све до сада измишљене трофеје. Још приде, долази из народа, који је, по сваком плану "нових свјетских поредака", требало одавно да нестане. Стога је јасно да се сваки Нолетов пораз, па макар и од вируса, за којег се не зна ни одакле је дошао ни куда је кренуо, дочекује као тријумф.

Два велика витеза, Вимблдонска шампиона, Ђоковић и Иванишевић, покушали су да учине оно што политичарима није успјевало посљедњих пола вијека и то на "најврелијем терену" у Задру. Нјихова намјера је дубоко племенита, али је за "међународне посматраче" изузетно опасна. Јер, шта би се десило на Балкану, када би се његови народи сложили? Да ли је "развијеном свијету" потребна таква једна нова сила? И на крају крајева откуда њима право да се мире, и играју тенис без одобрења "одозго"?

Да је лицемерје основна карактеристика Новога свијета показала је и ова халабука око короне. Ђоковић је проглашен кривим, акламацијом, иако нико од учесника нити гледалаца Адриа Тура није завршио на респиратору нити је, далеко било, био у смртној опасности. У исто вријеме, број мртвих од овог опаког вируса само у Америци добрано премашује број погинулих по разним ратовима које "међународна заједница" води зарад "ширења демократије" и "одбране људских права".

Али, познавајући Ђоковића, дубоко сам увјерен да ће идеја о Адриа туру преживети ковид деветнаест, и да ће се играти наредних година. Пријављујем се као добровољац за скупљање лоптица.

И још нешто. Када би данас снимали Надреалисте, она иста двојица "међународних посматрача" који су успјели да заваде два играча билијара, пришли би несретном Димитрову и у лимунаду би му сасули пола киле короне - написао је Неле Карајлић.