latinica  ћирилица
30/06/2020 |  12:16 | Аутор: СРНА

"У случају потребе Болница Невесиње ће ставити на располагање све капацитете"

Директор болнице у Невесињу Велибор Миливојевић изјавио је Срни да ће ова здравствена установа ставити на располагање све своје капацитет уколико се ситуација са обољелима од вируса корона у Херцеговини искомпликује и да је у сталном контакту са требињском болницом.
Невесиње - болница - Фото: Screenshot
Невесиње - болницаФото: Screenshot

 - У овом тренутку, због тога што Болница Невесиње нема плућно и инфективно одјељење, пацијенти ће бити збрињавани у другим здравствени установама. У случају да се ситуација искомпликује и да болнице у окружењу не буду у могућности да смјештајно одговоре, болница у Невесињу ће ставити на располагање све своје капацитете - рекао је Миливојевић.

Он је напоменуо да је од тренутка погоршања епидемиолошке ситуације на подручју Херцеговине у сталном контакту са менаџментом болнице у Требињу и да усаглашавају даље радње на збрињавању обољелих о Ковида-19.

- Према препорукама и постојећим плановима, сви пацијенти обољели од Ковида-19 након тријажног прегледа у надлежној амбуланти биће враћени у кућну изолацију или ако њихово клиничко стање то буде налагало послати у неку од болница у Републици Српској која ће имати слободне смјештајне и кадровске капацитете - навео је Миливојевић.

Штаб за ванредне ситуације града Требиња јуче је одлучио да затражи помоћ од Републичког штаба и укључивање болница у регији Херцеговине у преузимање пацијената.