latinica  ћирилица
02/07/2020 |  08:40 ⇒ 11:05 | Аутор: АТВ

Поднесен извјештај против пет лица ухапшених у акцији "Сводна"

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП Републике Српске доставили су, у наставку оперативне акције "Сводна", Посебном одјељењу за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала Републичког јавног тужилаштва извјештај против пет лица Н.Б., Н.Ш. и М.Б из Приједора, Д.Ј. из Новог Града и М.Р. из Градишке због учињених кривичних дјела коруптивног карактера.
Ухапшени - Фото: СРНА
УхапшениФото: СРНА

Извјештај терети осумњичена лица да су од августа 2017. до јула 2019. године на подручју Приједора извршили 11 кривичних дјела.

Лице Н.Б се сумњичи да је у својству пореског инспектора Пореске управе Републике Српске извршио шест кривичних дјела, од којих су три "Примање мита", а три "Злоупотреба службеног положаја или овлаштења".

Лице М.Р се сумњичи да је у својству пореског инспектора Пореске управе Републике Српске извршио два кривична дјела, једно "Примање мита", и једно "Злоупотреба службеног положаја или овалштења".

Како АТВ незванично сазнаје, ради се о Немањи Баровићу и Михајлу Ристићу.

Преостала три лица се сумњиче да су починила по једно кривично дјело "Давање мита".

Акција "Сводна" усмјерена је на откривање коруптивних кривичнох дјела.

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП Републике Српске наставиће и у наредном периоду активности на откривању ових кривичних дјела.