latinica  ћирилица
02/07/2020 |  12:50 ⇒ 16:16 | Аутор: СРНА

Преминуо доктор Милан Милеуснић

Познати српски доктор, специјалиста физикалне медицине и рехабилитације Милан Милеуснић, који је лијечио познате спортисте и јавне личности, преминуо је у 49. години послије краће и тешке борбе са вирусом корона, саопштила је СМА клиника, чији је био оснивач и директор.
Милан Милеуснић (фото:Jutarnji program TV Pink) -
Милан Милеуснић (фото:Jutarnji program TV Pink)

Доктор Милеуснић био је члан Америчког удружења физијатара, Српске асоцијације физијатара, те предсједник и један од оснивача Удружења за регенеративну медицину и пролотерапију Србије, као и директор Клинике за рехабилитацију у Харареу, Зимбабве.

У саопштењу се истиче да је Милеуснић био и један од омиљених љекара српских спортиста, глумаца и пјевача.

Од познатих личности, његовом терапијом излијечили су се познати спортисти Србије као што су Ивана Шпановић, Михаил Дудаш, Вања Удовичић и други ватерполо репрезентативци, кошаркаши Александар Рашић и Никола Кораћ, рукометашица Андреа Лекић.

Излијечени су и хрватска рукометашица Катарина Брало и перјаница рукометне репрезентације Црне Горе Катарина Булатовић, пренијели су београдски медији.

Од естрадних личности код њега су се лијечили Марија Килибарда, Милица Милша, Милан Васић, Андрија Милошевић, Петар Стругар, Виктор Савић, Ирина Крушка...

Вријеме и мјесто сахране доктора Милеуснића биће накнадно објављени.