latinica  ћирилица
02/07/2020 |  13:33 ⇒ 13:38 | Аутор: N1

Додик: СДА направила проблем оспоравајући кандидате који долазе из другог народа

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је за Н1 како постоји могућност да СНСД не подржи именовања Селме Цикотића на позицију министра безбједности. Он је нагласио да је за то крива СДА оспоравајући кандидате који долазе из другог народа.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Додик је похвалио бившег министра безбједности Фахрудина Радончића, те додао да је био одличан у свом послу.

Додао је како је он својом оставком показао да постоје структуре у оквиру званичних институција које се мигрантском кризом баве на шпекулативан начин, те поновио тврдње да је више од 3.000 Пакистанаца добило лажне визе за улазак у БиХ.

- То је како смо обавијештени као чланови Предсједништва званична политка СДА и он најбоље разоткрива ту причу око мигрантске ситуације и то се треба рашчистити. Не желимо да ниједан наш човјек има проблем и нећемо дозволити мигрантима да направе проблем. Ово је питање безбједности и дугорочног позиционирања. Имали смо Радончића који је радио добро посао, али није био подржан од бошњачке компоненте. Имали смо одличног министра који није могао да ради, нису дали да ради. Ако се жели довести било ко ко ће бити у функцији политика које је напао Радончић, онда смо против тих. Селмо Цикотић се није показао коректним, у његовим извјештајима је био веома теденциозно лош према Србима и Републици Српској. Тиме се провлачи могућност да не дамо подршку - рекао је Додик.

Истакао је како се требају одблокирати именовања за РАК, СИПА-у и друге институције, па ће онда и СНСД подржати остало.

- Када би се бирало ко коме одговара никада не би изабрали никога, Бисеру Турковић не би прихватили Срби, а Бошњаци неке друге из српског народа. Неопходан је компромис, али он не може бити у корист једног народа или партије, у овом случају СДА. Ми смо у фази неповјерења откако БиХ постоји по дејтонским принципима - поручио је Додик.