latinica  ћирилица
02/07/2020 |  14:05 | Аутор: СРНА

ПОКС не улази у Скупштину Србије

Покрет обнове Краљевине Србије саопштио је да није прешао цензус на парламентарним изборима и да им је недостајало неколико хиљада гласова да би достигли три одсто, колико је потребно за улазак у Скупштину Србије.
Скупштина Србије - Фото: РТРС
Скупштина СрбијеФото: РТРС

ПОКС је оцијенио да би њихов резултат вјероватно био бољи да су поновљени избори одржани у недјељу, а не радног дана и "усред другог таласа епидемије".

Овај пократ истакао је да изборни резултат демантује оне који су данима тврдили да ће Српска напредна странка "прогурати" ПОКС у Скупштину.

У Србији је јуче поновљено гласање на 234 изборна мјеста у више градова Србије, у оквиру парламентарних избора одржаних 21. јуна, на којима је право гласа имало укупно 203.012 бирача.

Мандате у Скупштини Србије обезбиједили су Српска напредна странка, коалиција Социјалистичка партија Србије-Јединствена Србија мандата и листа Александра Шапића, те четири странке националних мањина.

Према резултатима избора одржаних 21. јуна, најближе цензусу од три одсто били су ПОКС са 2,63 одсто освојених гласова, Суверенисти са 2,32 одсто и Метла са 2,25 одсто гласова.