latinica  ћирилица
02/07/2020 |  15:41 | Аутор: СРНА

Мигрант погинуо при покушају преласка границе

Мигрант непознатог идентитета погинуо је данас приликом покушаја преласка границе у близини Кулен Вакуфа, потврђено је из Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона.

Портпарол МУП-а УСК Але Шиљдедић рекао је да је прегледом тијела утврђено да је рана нанесена у леђа, највјероватније, ловачком пушком - сачмарицом, те да нема никаквих сазнања о евентуалним осумњиченим лицима.

- Мјештанин је јутрос обавијестио полицију да група илегалних миграната носи повријеђеног мушкарца кроз насељено подручје. Полицијски службеници и медицински тим су изласком на терен констатовали да је мушкарац, нажалост, подлегао повредама - изјавио је Шиљдедић.

Он је навео да је вјероватно ријеч о корисницима услуга прихватног кампа на локалитету Липа, који су покушавали прећи границу са Хрватском у близини Кулен Вакуфа.

Према његовим ријечима, у Кулен Вакуф су упућени припадници Јединице за специјалистичку подршку Министарства унутрашњих послова УСК-а, као и Сектора криминалистичке полиције, који су организовали опширну истрагу.

- У току су истражне радње на мјесту гдје је пронађено тијело, односно покушаће се прво утврдити тачна локација на којој је дошло до немилог догађаја. Затим ћемо у кампу на локалитету Липа покушати утврдити идентитете свих особа, које ће потом бити довезене у просторије Полицијске станице у Бихаћу, на испитивање. Још не можемо тврдити да ли се убиство догодило на територији БиХ или Хрватске - рекао је Шиљдедић.

У комплетан случај укључено је и Тужилаштво УСК, преноси Н1.