latinica  ћирилица
02/07/2020 |  16:58 ⇒ 17:01 | Аутор: СРНА

Радојичић: За дом у Горњој Пискавици 215.000 КМ (ФОТО)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је да ће у изградњу друштвеног дома у Горњој Пискавици из градског буџета бити уложено 215.000 КМ.
Изградња друштвеног дома у Горњој Пискавици - Фото: Тwitter
Изградња друштвеног дома у Горњој ПискавициФото: Тwitter

Након обиласка радова на реконструкцији друштвеног дома у Горњој Пискавици, Радојичић је новинарима рекао да град Бањалука на овај начин наставља циклус изградње и реконструкције друштвених домова широм градског и приградског подручја.

- У међувремену, почиње и прва фаза реконструкције дома у Сарачици, а завршена је обнова или изградња домова у Пискавици, Мишином хану, Крминама и Залужанима - истакао је Радојичић.

Он је подсјетио да је у Горњој Пискавици изграђено и дјечије игралиште, у оквиру малих пројеката које су кандидовале мјесне заједнице.

Радојичић је истакао да је највећи проблем овог краја нередовно снабдијевање водом и да је у току реализација пројекта којим ће око 700 домаћинстава добити редовно снабдијевање.

- У оквиру пројекта "Вода један" ради се на изградњи 20 километара цјевовода са новим резервоаром, чиме би до јесени, из новоизграђене фабрике воде Црно врело, домаћинства у Горњој Пискавици требало да добију редовно водоснабдијевање - истакао је Радојичић.

Он је напоменуо да се истовремено ради и водовод за Радосавску за 300 домаћинстава.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Горња Пискавица Горан Кнежевић рекао је да је њихов основни захтјев да се омогући стабилно водоснабдијевање.

- Градска управа је разумјела и уважила наше захтјеве и надамо се да ћемо од јесени имати редовно и стабилно водоснабдијевање. Много посла је урађено у области путне инфраструктуре у нашем мјесту, а постављена је и нова јавна расвјета - истакао је Кнежевић.

Горња Пискавица ће, у наредних неколико мјесеци, добити нови друштвени дом, а према пројекту, у објекту ће, између осталог, бити вишенамјенска сала, која ће служити за разна окупљања мјештана овог краја.

Извођач радова је бањалучко предузеће Тектон, а рок за завршетак радова је 120 дана.